De Vries bezoekt oefenende jongeren

Staatssecretaris Jack de Vries is vandaag en morgen in Noorwegen om oefeningen van leerlingen van Regionale OpleidingsCentra en cadetten van de Koninklijke Militaire Academie te bezoeken. Hieraan nemen in totaal 420 jongeren deel.

De leerlingen zijn afkomstig van 6 Regionale OpleidingsCentra en volgen de opleiding Vrede & Veiligheid. Zij en de cadetten worden gezamenlijk getest op militaire basisvaardigheden. De cadetten doen tijdens hun verblijf in Noorwegen hun eerste ervaringen op met leidinggeven. De leerlingen oefenen daar in een echte militaire omgeving waardoor zij worden gemotiveerd om na afronding van de opleiding een baan binnen de krijgsmacht te kiezen.

Pijler in wervingsbeleid
De samenwerking van Defensie met Regionale OpleidingsCentra is een belangrijke pijler in het wervingsbeleid van het ministerie. In het aflopend schooljaar hebben ruim 2.000 leerlingen het traject Vrede & Veiligheid gevolgd bij de aangesloten Regionale OpleidingsCentra. De staatssecretaris wil dat dat aantal over 3 jaar is verdubbeld, verdeeld over 30 Regionale OpleidingsCentra.