Van Bijsterveldt belt eerste geslaagde leerlingen

Vanochtend heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) de eerste geslaagde middelbare scholieren persoonlijk gebeld om ze te feliciteren met het behalen van hun diploma.

De geslaagde vmbo-leerlingen van het Stanislascollege in Delft waren blij verrast met het telefoontje van de staatssecretaris. "Er is niets mooiers om leerlingen blij te kunnen maken met het behalen van hun diploma. Na hard werken is het nu tijd voor feest. Ik heb ze een fijne vakantie toegewenst en veel succes met hun vervolgstudie", sprak Van Bijsterveldt enthousiast.

Dit jaar heeft ruim 85% van de vmbo-scholen deelgenomen aan de digitale examens basisberoepsgerichte leerweg in de algemene vakken. Scholen doen steeds meer ervaring op met deze wijze van examineren. De digitale examens zijn dan ook goed verlopen. De verwachting is dat ongeveer evenveel vmbo-leerlingen slaagt als vorig jaar.

Vandaag krijgen alle vmbo'ers te horen of ze wel of niet zijn geslaagd. Morgen krijgen leerlingen uit het havo en het vwo de uitslag te horen.