Eerste Zorg-DOE-team van start

Minister Rouvoet heeft vandaag in Rotterdam het startschot gegeven voor het eerste Zorg-DOE-team (ZDT). Dit team ondersteunt jongeren bij het oplossen van problemen, zodat ze kunnen terugkeren naar het reguliere onderwijs.

Het Zorg-DOE-team, een zware uitvoering van de Zorgadviesteams binnen het onderwijs, wordt ondergebracht in de eerste wijkschool in Rotterdam. Rouvoet bracht vandaag een bezoek aan de voorlopige locatie, samen met minister Hirsch Ballin (Justitie) en de staatssecretarissen Van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). In september verhuist de wijkschool met het ZDT naar een definitieve locatie.

Het ZDT begeleidt momenteel vijftien jongeren. Voor hen is een handelingsplan gestart. Daarmee wordt voorkomen dat indicaties en doorverwijzingen zich opstapelen. De jongere speelt daarbij zelf een actieve rol. Bij het ZDT zijn een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een verslavingsdeskundige, een orthopedagoog en een schoolmaatschappelijk werker betrokken.