Commando-overdracht Apache detachement Tarin Kowt

Het commando van het Apache-detachement II op Tarin Kowt is vandaag, zondag 2 augustus, overgedragen aan Apache-detachement III. Luitenant-kolonel Martin Hogervorst heeft de standaard overgegeven aan de nieuwe commandant luitenant-kolonel Pier Schipmölder. In de voorgaande maanden zijn de Apaches met succes ingezet voor het ondersteunen van grondtroepen.

De vertrekkende commandant Hogervorst refereerde in zijn toespraak aan het harde werk dat zijn mannen en vrouwen de afgelopen tijd geleverd hebben: ‘Iedereen heeft op professionele manier zijn steentje bijgedragen. We zijn succesvol geweest en we deden wat we moesten doen om de troepen in het veld altijd van steun te voorzien.’ Na de officiële overdracht van de vlag sprak overste Schipmölder verheugd over de goede staat van onderhoud waarin de Apaches verkeren. Het nieuwe detachement wil verder gaan op de weg die het is ingeslagen en Schipmölder hoopt op een goede samenwerking met TFU-VII.

De overdracht vond plaats in aanwezigheid van generaal Tom Middendorp (TFU-VI), generaal Marc van Uhm, vanaf 3 augustus commandant TFU-VII en kolonel Rombouts (commandant Air Task Force). Generaal Middendorp roemde in zijn toespraak de inzet van het detachement en het feit dat de Apaches altijd klaar stonden om de grondtroepen te ondersteunen. Kolonel Rombouts prees het goede leiderschap van het vertrekkende detachement en herinnerde het nieuwe detachement aan het feit dat er nog nooit een verzoek om ondersteuning is afgewezen.