Vuurwapens weg?

rapport vuurwapens weg

Het rapport 'Vuurwapens weg? Een onderzoek naar de afhandeling van vuurwapens en munitie door politie en OM' is een gezamenlijke rapportage van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) en de Auditdienst (AD) van het ministerie van BZK.

Het proces van afhandeling van vuurwapens, vanaf het moment van aantreffen van het vuurwapen tot opslag en vernietiging van ingenomen en in beslag genomen vuurwapens dient buitengewoon zorgvuldig te gebeuren vanwege de opsporings- en veiligheidsbelangen die er mee gemoeid zijn.
Uit het onderzoek blijkt dat de ketenpartners (in deze keten zijn dat OM, regionale politiekorpsen en de Unit Logistiek) zich inspannen om het deel van het proces waarvoor zij verantwoordelijk zijn, goed te laten functioneren. De verbeterpunten bevinden zich vooral op de raakvlakken van de deelprocessen.
Het rapport van de IOOV en de AD is een jaar geleden (in juni 2008) afgerond en gedeeld met de ketenpartners. Betrokken instanties hebben met het rapport als uitgangspunt voorstellen ontwikkeld hoe hun werkwijzen het beste kan worden verbeterd.

U kunt het rapport en de brief aan de Tweede Kamer in PDF-formaat downloaden.