Eurlings benoemt bestuursvoorzitter en CFO LVNL

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft ir. Paul Riemens per 1 oktober a.s. benoemd tot voorzitter van het bestuur van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), een zelfstandig bestuursorgaan dat werkt onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De minister heeft met zijn besluit de voordracht van de raad van toezicht van LVNL voor de benoeming van de heer Riemens overgenomen. Deze geldt voor de gebruikelijke periode van vijf jaar.
Paul Riemens zal als Chief Executive Officer het managementteam van LVNL aansturen.

Minister Eurlings heeft eveneens per 1 oktober a.s. Jos van Rooijen MBA benoemd tot lid van het bestuur van LVNL. Hij volgt als bestuurder ing. Jan Klein Ikkink op, die op 1 januari a.s. zijn carrière van bijna 40 jaar bij LVNL afsluit.
De heer Van Rooijen gaat binnen het LVNL-bestuur de functie van Chief Financial Officer vervullen. Ook zijn benoeming geldt voor een periode van vijf jaar.
Jos van Rooijen (56) heeft bij verschillende bedrijven in binnen- en buitenland de functie van CFO en financieel directeur vervuld, o.a. bij Time Warner en Getronics PinkRoccade.

Paul Riemens (47) is al sinds oktober vorig jaar waarnemend bestuursvoorzitter en CEO van LVNL. Hij heeft in die hoedanigheid leiding gegeven aan de opzet en uitvoering van een ingrijpende reorganisatie die momenteel binnen de organisatie plaats vindt. Doel daarvan is om de efficiëntie van LVNL te vergroten en daarmee de gevolgen van de terugval in het luchtverkeer op te vangen. Daarnaast bereidt hij LVNL voor op Europese integratie van dienstverlening.
Paul Riemens maakt sinds 1 januari 2008 als Chief Operating Officer deel uit van het bestuur van LVNL. Daar begon hij in 1984 zijn loopbaan als aspirant luchtverkeersleider. Tot zijn benoeming in juni 2003 tot directeur Air Traffic Management heeft hij als luchtverkeersleider gewerkt, steeds in combinatie met verschillende managementfuncties en studies.

Paul Riemens volgt als bestuursvoorzitter Eric Kroese op. Deze is, na LVNL tien jaar leiding gegeven te hebben, sinds oktober vorig jaar topadviseur voor Europese luchtvaartontwikkelingen van de Nederlandse overheid.
Het bestuur van LVNL zal de komende jaren uit twee leden bestaan.