Meer tijd afweging publieke verzekering of eigenrisicodragen WGA

Minister Donner geeft werkgevers dit jaar meer tijd om de voor- en nadelen van publieke verzekering en eigenrisicodragen op grond van de WGA af te wegen. Aanvragen voor eigenrisicodragerschap die tot en met maandag 5 oktober 2009 worden ingediend zullen nog leiden tot een juiste premiebeschikkking. Normaal gesproken moeten deze aanvragen vóór 2 oktober worden ingediend.

Ook zal worden geregeld dat werkgevers tot 1 november 2009 een aanvraag bij de Belastingdienst kunnen indienen voor het eigenrisicodragerschap voor de WGA met ingang van 1 januari 2010.
Dit blijkt uit antwoorden op kamervragen over de premie WGA die minister Donner naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. “Gezien de bijzondere economische situatie waarin ons land verkeert die voor bedrijven onzekerheden meebrengt over hun bedrijfsvoering, het tijdstip van de bekendmaking van de parameters en de stijging van de premie heb ik gemeend eenmalig de werkgevers langere tijd gelegenheid te geven om de voor- en nadelen van publieke verzekering en eigenrisicodragen af te wegen”,zo schrijft Donner.

Lees de antwoorden van minister Donner op de Kamervragen van Van Hijum (CDA) over de premie WGA;

Lees de antwoorden van minister Donner mede namens de staatssecretaris van Financiën op de Kamervragen van Blok (VVD) over de gedifferentieerde WGA-premie voor 2010.