Jongeren voetballen met professionals

Jongeren uit onder andere de aandachtswijk Nieuw West voetballen op 2 oktober 2009 met professionals van zestien grote bedrijven op de Zuidas. Dit straatvoetbaltoernooi is georganiseerd op initiatief van de stichting Zingeving Zuidas en vindt plaats op de Zuidas in Amsterdam. Het initiatief krijgt subsidie vanuit de regeling Ruimte voor Contact van VROM/WWI.

Door dit straatvoetbaltoernooi worden twee ogenschijnlijk verschillende groepen uit de samenleving op een natuurlijke manier met elkaar in contact gebracht. Voetbal verbindt, het is een gezamenlijke interesse van beide groepen. De deelnemende teams bestaan uit drie professionals van de bedrijven en twee jongeren uit de aandachtswijken.

Glazen gebouwen

Door deze mix ontstaat er heel makkelijk contact. Tijdens maar vooral ook na de wedstrijden. Dat contact kan leiden tot meer wederzijds begrip. Begrip voor de grote glazen gebouwen waar veel geld in omgaat, maar ook voor de jongeren die mogelijk door onmacht onderop zijn geraakt.

Sky-box kaarten

De eeste prijs bestaat uit vijf sky-box kaarten voor de wedstrijd Ajax-Willem II in de Arena. Directeur-Generaal WWI Leon van Halder reikt de prijzen uit. Het toernooi vindt plaats op het Gustav Mahlerplein op de Zuidas in Amsterdam. Amsterdam Bright City fungeert als clubhuis.