New Yorkse brandweermannen op bezoek bij Timmermans

Staatssecretaris Frans Timmermans kreeg vandaag op het ministerie bezoek van de twee New Yorkse brandweermannen John en Stephen Sullivan en hun Nederlandse collega Patrick Nugter. Hij had het drietal vorige week - op 11 september - in het kader van de NY400-week ontmoet in de brandweerkazerne in de wijk Brooklyn.

New Yorkse brandweerlieden op bezoek bij Timmer

Nugter draaide daar een weekje mee in het kader van de zogenaamde ‘job swap’, een uitwisselingsproject waarin verschillende professionals uit Nederland een week lang werkzaam waren in een zusterorganisatie in New York en vice-versa. De voorbereiding voor de 9/11 herdenking was in volle gang en de ontmoeting maakte diepe indruk op de staatssecretaris, die ze spontaan uitnodigde om tijdens hun programma in Nederland naar Den Haag te komen. Deze ontvangst kreeg nog een verrassend tintje.

Na de ontvangst op het ministerie zijn de spuitgasten samen met Timmermans (Europese Zaken) vertrokken naar de Tweede Kamer, waar ze door Kamervoorzitter Gerdie Verbeet werden ontvangen. Zij heette de Amerikaanse broers bij aanvang van de plenaire vergadering van harte welkom en bracht onder luid applaus van Kamerleden en bezoekers haar waardering over voor het werk van de brandweermannen. De Sullivans konden niet geloven wat er gebeurde: “Als we dit thuis vertellen gelooft niemand ons”, aldus de broers.