Prinses Máxima en minister Koenders bij start IMF-project

Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima der Nederlanden en minister Koenders hebben in Istanbul samen met IMF-directeur Strauss-Kahn het project “Access to Finance” gelanceerd.

De prinses, Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Strauss-Kahn hielden een toespraak over het belang van een toegankelijke financiële sector. Ze deden dat tijdens een speciale bijeenkomst en marge van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank.

Het “Access to Finance”-project van het IMF heeft als doel structurele gegevens te verzamelen over toegang tot en gebruik van financiële diensten en deze per land vergelijkbaar te maken.

Betrouwbare statistische gegevens kunnen leiden tot meer inzicht in de belemmeringen voor de toegang tot financiële producten en diensten en de impact daarvan op de economische en sociale situatie van lage inkomensgroepen.

Het gaat vooral om data van ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Nederland ondersteunt het project financieel, omdat het aansluit op de millenniumdoelstellingen binnen het beleid van Koenders.