Martijn Tubbergen gekozen tot Etnische Vrouwelijke Manager 2009

Op 10 oktober jl. is Martijn Tubbergen, Algemeen directeur van rijksinstelling voor gesloten jeugdzorg Almata, uitgeroepen tot de Etnische vrouwelijke manager 2009.

De prijs werd uitgereikt door de minister-president mr. dr. J.P. Balkenende tijdens het verkiezingsgaladiner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN). Almata maakt als rijksinstelling deel uit van het programmaministerie van Jeugd en Gezin.

Het juryrapport

Etnische vrouwelijke manager Nederland 2009, Martijn Tubbergen, Algemeen directeur van instelling voor gesloten jeugdzorg Almata Den Dolder en Ossendrecht.

Mevrouw Mathilde (Martijn) Tubbergen is een van de weinige vrouwen die leiding geeft aan een gesloten jeugdzorginstelling. Alhoewel er veel vrouwen in die sector werken zien we ze nog weinig terug op bestuurlijk niveau. Mevrouw Tubbergen is een gedreven vrouw die zich met hart en ziel inzet voor de hulpverlening aan jongeren die zich in haar instelling bevinden. Zij heeft een duidelijke visie op de hulpverlening die aan de jongeren geboden moet worden en op de positie die haar organisatie binnen het hulpverleningsbeeld moet innemen.

Mevr Tubbergen is een vrouw die je kunt karakteriseren als een innemende vrouw met een scherpe kijk op zaken, onvermoeibaar en een doorzetter. Ze is recht door zee, maar zal daarbij de ander altijd in zijn of haar waarde laten. Haar huidige functie is niet de eerste managementfunctie. Ze acteert al een jaar of 10 op dit hoge niveau bij verschillende instellingen. Haar inzet voor veranderingen in de organisaties, haar oog voor diversiteitbeleid, haar vele ook adviesfuncties en oog voor ondernemerschap, maken haar een bijzonder gewaardeerde bestuurder.

De jury is van mening dat Mevr. Tubbergen een vrouw is die aan de top opereert en zelf ook een topper is. Een zeer bekwame en respectabele vertegenwoordiger voor de EZVN.