NWO-subsidieronde voor onderzoeksprogramma Jeugd en Gezin sluit 23 november

De subsidieronde voor het onderzoeksprogramma Jeugd en Gezin sluit 23 november. Het betreft promotieonderzoek, waarvan de resultaten in 2015 opgeleverd worden.

Hoogleraren of gepromoveerde onderzoekers die verbonden zijn aan een universitaire instelling, een NWO- of een KNAW-instelling kunnen de aanvraag indienen.

Het onderzoeksprogramma Jeugd en gezin richt zich op fundamenteel onderzoek naar de ontwikkeling van de jeugd en de invloed van de sociale context (familie, vrienden, school, verenigingen e.d.). Het onderscheidt vier onderzoekslijnen en drie specifieke thema’s.

Samenwerking

Het programma vormt een samenwerkingsverband van NWO met het programmaministerie voor Jeugd en Gezin, het ministerie van Justitie, Stichting Kinderpostzegels Nederland, het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Zorg voor Jeugd

Bij ZonMw loopt reeds een onderzoeksprogramma in het kader van jeugd, genaamd Zorg voor Jeugd. Het programma richt zich op de verbetering van de effectiviteit van interventies, programma’s en zorgvoorzieningen. Dit programma richt zich om het genereren van wetenschappelijke kennis om gefundeerde antwoorden te geven op fundamentele vragen omtrent de ontwikkeling van jeudigen.