Na 37 dagen gered door Hr. Ms. Evertsen

Een skiff, een snel bootje met buitenboordmotoren, met 2 opvarenden is vandaag door het marinefregat Hr. Ms. Evertsen teruggebracht tot vlak bij de Somalische kust. Het bootje had 37 dagen met motorpech, honderden kilometers voor de kust van Somalië, rondgedobberd. De opvarenden van de skiff hielden zich al die tijd in leven met de voorraden, die zij voor vissers vervoerden. Ze waren bijna door hun voedsel heen.

Sleeptouw

Hr. Ms. Evertsen heeft de skiff gisteren gevonden tijdens de zoektocht naar piraten. De bemanning is aan boord van het marinefregat gegaan en de skiff is op sleeptouw genomen. De opvarenden waren dolgelukkig en zeer dankbaar. Zonder de ontdekking en hulp zouden ze het waarschijnlijk niet hebben overleefd. Tijdens het slepen ging de zoektocht naar piraten met schip en helikopter gewoon door.

Atalanta

Hr. Ms. Evertsen neemt tot medio december 2009 deel aan de maritieme EU-missie Atalanta in de wateren bij Somalië. Daar patrouilleert zij op één van de drukste scheepvaartroutes ter wereld om de scheepvaart te beschermen tegen piraterij.