Defensie ingezet na vliegramp

Een klein commercieel vliegtuig van DiviDivi Air met 10 inzittenden is vandaag 3 mijl voor de kust van Bonaire te water geraakt. Direct na het ongeval zette de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba eenheden van Defensie in.

Het toestel was op weg van Curaçao naar Bonaire. Net voor aankomst viel vermoedelijk één van de 2 motoren uit waardoor de machine een noodlanding op het water moest maken. Dit gebeurde ter hoogte van Klein Bonaire. De 9 passagiers hebben het ongeluk overleefd en raakten slechts lichtgewond. De piloot heeft de crash vermoedelijk niet overleefd.

Vijf minuten na het ongeval was de helikopter van Hr.Ms. Amsterdam, het stationsschip van de Koninklijke Marine, ter plaatse. Dat voorzag het Redding- en Coördinatie Centrum (RCC) van de kustwacht over zeer accurate informatie. De inzet van de kustwachtcutter Panter mocht niet meer baten. Het vliegtuig was reeds in de diepte verdwenen. Inmiddels is het ondersteuningsschip Hr. Ms. Pelikaan van de marine, met aan boord een specialistisch duikteam, op de plek van het ongeval. Dit duikteam beschikt over een onderwaterrobot waarmee objecten tot 100 meter diepte zijn te lokaliseren. Deze robot wordt nu ingezet voor de verdere berging.