Brochure De Veiligheidsregio

Brochure De Veiligheidsregio

Ter voorbereiding op de implementatie van de wet Veiligheidsregio’s is de brochure De veiligheidsregio. Wet veiligheidsregio’s: hoe wat en waarom? opgesteld. De eerste druk, verschenen in november 2007, werd zeer goed ontvangen. In de onderstaande tweede druk zijn de uitkomsten van de behandeling in de Tweede Kamer verwerkt. Het wetsvoorstel Veiligheidsregio’s is in april 2009 met overgrote meerderheid van stemmen aangenomen door de Tweede Kamer.

Het wetsvoorstel moet nog in de Eerste Kamer behandeld worden. Naar verwachting zal dat binnen afzienbare tijd plaatsvinden. Indien de Eerste Kamer instemt, kan de wet kort daarna in werking treden.

Deze brochure bevat een beknopt overzicht van het wetsvoorstel. Het behandelt de wet wel in de volle breedte, maar niet heel diepgaand. Er wordt ook geen vergelijking gemaakt tussen de situatie voor en na wetgeving. Alleen de beoogde situatie wordt geschetst.

Iedereen die aan de slag moet met de voorbereiding van de invoering van de wet, kan deze brochure als hulpmiddel gebruiken. Ook voor hen die geïnteresseerd zijn in de structuur van veiligheidsregio’s is deze brochure nuttig.