Van Bijsterveldt reikt Onderwijs Top Talent Prijs uit


Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft 4 november de OnderwijsTopTalentPrijs 2009 voor de beste studenten van de lerarenopleidingen uitgereikt.

De OnderwijsTopTalentPrijs is bedoeld om het leraarschap op een positieve manier onder de aandacht te brengen en aankomende onderwijstalenten te stimuleren. "Deze winnaars hebben nieuwe deuren geopend om leerlingen beter te laten leren en om docenten in staat te stellen hun werk nog beter te doen. Zij zijn een inspiratie voor het onderwijs!", aldus Van Bijsterveldt.

Carolijn Raes van de pabo van de Hogeschool van Amsterdam en Marc de Hoog van de lerarenopleiding voortgezet onderwijs van de Hogeschool Rotterdam kwamen als winnaars uit de bus. Zij ontvingen onder meer een kunstwerk en een geldbedrag van duizend euro. Daarnaast was er een eervolle vermelding voor Rogier Tetteroo van de lerarenopleiding voortgezet onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam voor de smaaklessen voor het vak consumptieve techniek op een praktijkschool. De staatssecretaris riep vervolgens alle genomineerden op het podium en onderscheidde hen met een oorkonde.

Carolijn Raes ontwikkelde voor de leerkrachten van haar stageschool workshops en een cd-rom voor de invoering van wetenschap en techniek in het basisonderwijs. Marc de Hoog bouwde een elektronische leeromgeving voor wiskunde-onderwijs voor de onderbouw van vmo, havo en vwo.

De prijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie, onderwijsadviesbureau Giralis, de Algemene Onderwijsbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs. De jury bestond uit Jan Jacob van Dijk (CDA-kamerlid), Samira Ezzoubaa (winnaar OTTP 2008), Bea Ros (journalist Didaktief) en Riet Ogink (algemeen directeur Giralis Groep). De prijsuitreiking vond plaats in de Rode Hoed in Amsterdam.

De jury noemde de inzending van Carolijn Raes verrassend vanwege de uitstekend vormgegeven cd-rom met lesideeën en bronnen. "De overdraagbaarheid van dit project is groot", aldus het beoordelingsrapport. Over Marc de Hoog constateert het juryrapport: "Marc manifesteert zich in de breedte als onderzoeker, ontwikkelaar, uitstekend docent en samenwerker om tot de hoogste kwaliteitsstandaard te komen."