Video: Nederlandse inzet mediationvaardigheden behaalt tweede plaats tijdens EPSA

De Nederlandse slimme aanpak van conflicten tussen overheid en burger (ook wel bekend als de inzet van mediationvaardigheden) heeft afgelopen week in Maastricht het finalistencertificaat heeft gekregen voor de meest excellente innovatie in de Europese publieke dienstverlening. Frankrijk won de eerste prijs in de categorie Performance Improvement in Public Service Delivery met het project e-Bourgogne waarmee het midden- en kleinbedrijf op een gemakkelijke manier toegang geeft tot de markt van openbare aanbestedingen. Nederland deelt de tweede plaats met de projecten van Duitsland en Oostenrijk.

De European Public Service Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de beste voorbeelden in de publieke administratie. Een internationaal gerenommeerd panel van experts heeft uit ruim 300 aanmeldingen een shortlist van best practices geselecteerd. Deze best practices zijn vervolgens door een internationale jury beoordeeld. De jury heeft per categorie 5 finalisten geselecteerd.

Het project van Binnenlandse Zaken maakt deel uit van de kabinetsaanpak van minder regels en betere dienstverlening en het programma Vernieuwing Rijksdienst. Het project pakt één van de tien grootste knelpunten aan die burgers in het kader van de publieke dienstverlening ervaren (klacht- en bezwaarprocedures).