UWV presenteert Wajongwerkt-markt

Hoewel Wajongers steeds beter de weg naar regulier werk weten te vinden, wil UWV WERKbedrijf deze doelgroep op weg naar werk nog extra ondersteunen. Daarom organiseert het WERKbedrijf op dinsdag 17 november de eerste Wajongwerkt-markt. Hiermee wil het WERKbedrijf de bemiddeling naar werk een extra impuls geven.


De markt heeft tot doel om Wajongers en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Ongeveer dertig werkgevers zullen acte de presence geven. Een flink aantal van hen heeft concrete vacatures voor Wajongers. Voor deze werkgevers zal het WERKbedrijf op de Wajongwerkt-markt een match tot stand brengen. Daarnaast zijn arbeidsdeskundigen van het WERKbedrijf aanwezig om werkgevers voorlichting en advies te geven over het in dienst nemen van Wajongers. Steeds meer werkgevers zien Wajongers als aantrekkelijke medewerkers, mits er goede begeleiding is en er geen administratieve drempels zijn.

Naast het vinden van een baan kunnen Wajongers ook op de markt terecht voor leer- en stageplekken. Scholen zullen op de Wajongwerkt-markt aanwezig zijn met leerlingen die op zoek zijn stageplaatsen en om met de andere aanwezige partijen het netwerk te verstevigen.

Re-integratiebedrijven, werkgevers, scholen, Wajongers en het WERKbedrijf maken zo op een eenvoudige wijze maximaal gebruik van elkaars aanwezigheid. Al met al vindt zo op een transparante manier uitwisseling van geschikte kandidaten en vacatures plaats.

De Wajongwerkt-markt zal in december op alle dertig plusvestigingen van het WERKbedrijf worden georganiseerd. De eerste Wajongwerkt-markt wordt op dinsdag 17 november gehouden van 14.00 tot 17.00 uur op het Werkplein aan de Flierbosdreef 2-12 in Amsterdam Zuidoost. Bij de opening zullen vertegenwoordigers van UWV WERKbedrijf, gemeenten en politiek aanwezig zijn.


Meer informatie: https://www.werk.nl/portal/page/portal/wajong/werkgever