Toptalenten van start voor de klas

Staatssecretaris Van Bijsterveldt gaf vandaag de officiële aftrap van "Eerst de Klas".

Tijdens deze bijeenkomst sprak zij met de 19 deelnemers die een programma in het onderwijs én bedrijfsleven gaan volgen, waarin zij hun talenten verder ontwikkelen. De jonge pas afgestudeerde academici geven gedurende anderhalf jaar drie dagen in de week les in het voortgezet onderwijs, halen hun onderwijsbevoegdheid en volgen daarnaast een leiderschapsprogramma georganiseerd door aansprekende Nederlandse bedrijven (ABN AMRO, NS, KPN, Ahold, Philips, Shell, DSM, AkzoNobel, McKinsey&Company,De Baak, LTP).

Ook andere 'spelers' betrokken bij dit programma waren bij deze startbijeenkomst aanwezig: vertegenwoordigers van de lerarenopleiding, de scholen, de bedrijven.

Na twee zware selectierondes in de maand oktober is deze groep van 19 uitblinkers onlangs aan het introductieprogramma begonnen. In januari 2010 starten de deelnemers daadwerkelijk met hun eerste lessen voor de klas. Aan het einde van de pilot staan de academici voor de keuze of zij hun carrière willen voortzetten in het onderwijs, bedrijfsleven of een combinatie van beide.

Van Bijsterveldt is enthousiast over de manier waarop het onderwijs en het bedrijfsleven op deze manier veel aan elkaar hebben. 'Goed leraarschap is goed leiderschap en andersom. Ik ben ervan overtuigd dat 'Eerst de Klas' ons in de toekomst veel gaat opleveren. Deze eerste groep deelnemers slaat daarvoor in 2010 het fundament."

'Eerst de Klas' is één van de maatregelen uit de kwaliteitsagenda Krachtig Meesterschap van de staatssecretaris. Met deze agenda wil Van Bijsterveldt de kweekvijver voor docenten vergroten en meer bevoegde academici voor de klas.

Voor meer informatie:

www.eerstdeklas.nl

Van Bijsterveldt in gesprek met twee deelnemers 'Eerst de Klas'