Historische informatie over het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) over de afgelopen vijftien jaar

Bij brief van 1 oktober 2008 heeft de minister van VROM een WOB-verzoek ontvangen voor verstrekking van historische informatie over het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) over de periode van de afgelopen vijftien jaar.

Een aanzienlijk deel van de correspondentie met het Surinaams Inspraak Orgaan heeft plaatsgevonden binnen het kader van het door de regering gevoerde minderhedenbeleid. In de periode van vóór 2003 had het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de verantwoordelijkheid voor de coördinatie van dit beleid. Daarom treft u in de bijlage correspondentie met of namens, en documentatie van of over het Surinaams Inspraak Orgaan over de periode einde 1993 tot begin 2003, voor zover de inhoud valt binnen het kader van uw verzoek en voor zover beschikbaar bij het ministerie van BZK.

Het WOB-verzoek is gedeeltelijk toegewezen. Enkele gegevens worden niet verstrekt, op grond van artikel 10, tweede lid onder e van de WOB. De betreffende informatie in de bijgevoegde stukken is in deze gevallen geanonimiseerd. Het belang van de openbaarheid weegt in die gevallen niet op tegen het belang van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.