Staatssecretaris Heemskerk naar Panama

Staatssecretaris Heemskerk gaat van 10 tot en met 13 januari 2010 naar Panama. Dit land heeft de ambitie om het commercieel, logistiek en maritiem knooppunt te worden van Latijns Amerika. Het bezoek van de staatssecretaris met een aantal Nederlandse ondernemingen onderstreept de ambities van Nederland om in Panama te investeren.

De verbreding van het Panama-kanaal (waarmee een totale investering van 5,25 miljard US dollar is gemoeid) met daaraan gerelateerde infrastructuur- en bouwprojecten biedt veel mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Regiokantoor

Heerema en IV-Groep participeren in de verbreding van het kanaal, DHV adviseert de Panamese overheid en Rijkswaterstaat de Kanaalautoriteiten. KLM vliegt sinds 2009 rechtstreeks op Panama en bedrijven als Heineken en Philips vestigen hier een regiokantoor. Het Nederlandse bedrijf Thermaflex bouwt met zijn milieuvriendelijke isolatiemateriaal mee aan een van de hoogte hotels in Panama.

Contacten leggen

De economische missie biedt mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingsverbanden op het terrein van bouw en infrastructuur. Maar bovenal ondersteunt de missie Nederlandse ondernemingen die al actief of gevestigd zijn in Panama door het leggen van contacten op overheidsniveau en het bespreken van relevante punten voor het bedrijfsleven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor zowel de Nederlandse ondernemingen als voor de nieuwe Panamese regering-Martinelli een prioriteit. MVO Nederland reist mee om te kijken naar de mogelijkheden voor MVO-samenwerking met het bedrijfsleven.

Meer informatie
Voor de pers: persvoorlichter Esther Benschop, 070 379 68 89, 06 524 126 85