Nederland gaat fiscale informatie uitwisselen met Montserrat

Nederland heeft op 10 december met Montserrat een verdrag gesloten. Dit verdrag regelt de uitwisseling van fiscale informatie en is een direct gevolg van de intensieve aanpak van staatssecretaris Jan Kees de Jager van zwartspaarders.

De ondertekening vond plaats in Londen en werd voor Nederland gedaan door de heer Waldeck van de Nederlandse ambassade.

Tot op heden had Nederland nog geen verdrag met Montserrat. De verdragen met Nederland behoren tot de eerste fiscale verdragen van Montserrat. De Jager verwelkomt de stappen die Montserrat heeft gezet voor fiscale transparantie. Deze verdragen helpen onder meer voorkomen dat verborgen inkomsten en vermogen zich verplaatsen naar Montserrat vanuit landen waar Nederland al informatie mee uitwisselt.

Op korte termijn verwacht De Jager nog meer verdragen over informatie-uitwisseling overeen te komen, zoals met San Marino, Monaco, Gibraltar, Belize enkele landen in de Stille Zuidzee.