'Help, de gemeente verzuipt'

Het jaarcongres van Het Stadswerk staat in het teken van innoverende en inspirerende oplossingen voor water en wateroverlast.

Het jaarcongres van Stadswerk op donderdag 21 januari in Nijmegen heeft als titel ‘Help, de gemeente verzuipt’. Overstromingen, veroorzaakt door klimaatverandering, zeespiegelstijging, bodemdaling en verstedelijking, zijn in ons land niet ondenkbaar. Tijdens het congres komt de vraag aan de orde hoe duurzaam met water om te gaan aan de hand van praktijkcases uit heel Nederland. Ook wordt vooruit gekeken naar oplossingen die gemeenten voor de toekomst duurzaam waterbestendig maken.

Bewoners

Hoe speelt een gemeente bijvoorbeeld in op vragen van bewoners ontrent problemen met grondwateroverlast en wat doet een gemeente met het regenwater? Wat is de rol van de gemeente daarin en wat is de rol van het waterschap? Maar er is ook aandacht voor de oneindige mogelijkheden om met water ruimtelijke kwaliteit te creëren.

Wateropgave


Andere onderwerpen die verder aan bod komen zijn: wat behelst een watergebiedsplan en wat houdt de stedelijke wateropgave in? Welke oplossingen zijn er voor waterberging? Hoe om te gaan met extreme droogte? Vergen wadi’s een ander soort onderhoud?

Plaats: Travium te Nijmegen

Datum: 21 januari

Tijd: 09.00 – 17.00 uur

Kosten: variëren van gratis tot 245 €

Aanmelden:door dit formulier in te vullen

Meer informatie: www.stadswerk.nl/jaarcongres2010.