Business Development Centre geopend in Tarin Kowt

In aanwezigheid van brigadegeneraal Marc van Uhm is het Business Development Centre (BDC) vandaag in Tarin Kowt geopend. Bij de opening waren ook de civiel vertegenwoordiger Michel Rentenaar en de directeur van het Afghanistan Centre for Training and Development, de heer Hamidullah aanwezig. Het doel van het businesscentrum is om geïnteresseerde startende bedrijven te begeleiden en op te leiden tot succesvolle ondernemers.

Naast commerciële en economische cursussen komen er ook andere vakopleidingen. Economische bedrijvigheid is een stevig fundament voor het opbouwen van Afghanistan.

Economische ontwikkeling

Het opzetten dit businesscentrum is een van de vele projecten die Nederland in Uruzgan ontplooit. Het BDC biedt lokale (potentiële) ondernemers de gelegenheid om hun economische activiteiten uit te breiden met relevante kennis en vaardigheden. Die bedrijvigheid levert een flinke bijdrage aan de economische ontwikkeling van de provincie Uruzgan.

Het Business Development Center zal de komende 3 jaar minimaal 300 cursisten opleiden. Daarnaast zal eenzelfde aantal ondernemers geassisteerd worden met advisering over hun bedrijven.