Rijopleiding voor Afghaanse militairen (video)

Nederlandse militairen van het Operational Mentor and Liaison Team geven militairen van de Afghan National Army een aanvullende rijopleiding op de patrouillebasis Atiq, ten oosten van Tarin Kowt. De Afghaanse militairen leren basisvaardigheden voor het besturen van de legervoertuigen, leren ze te onderhouden en maken kennis met de capaciteiten.

De zware omstandigheden in Afghanistan vragen het nodige van de voertuigen. Er zijn nauwelijks verharde wegen, het terrein is rotsachtig en rivieren moeten soms worden overgestoken bij doorwaadbare plaatsen. Goed preventief onderhoud is daarom van groot belang.

De intensieve samenwerking tussen de Nederlandse en Afghaanse militairen draagt daarnaast bij tot verdere kennis van elkaars cultuur.

Nederlandse militairen van het Operational Mentor Liaison Team geven militairen van de Afghan National Army een aanvullende rijopleiding op de patrouillebasis Atiq. De Afghaanse militairen leren basisvaardigheden voor het besturen van een legervoertuig en maken kennis met de capaciteiten.