Benoeming voorzitter WRR

De ministerraad heeft professor dr. J.A. Knottnerus benoemd tot voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij treedt op 1 mei 2010 aan.

De ministerraad heeft met instemming kennis genomen van het voornemen van de minister-president om de heer professor dr. J.A. (André) Knottnerus voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij volgt de heer Van de Donk op, die op 1 oktober 2009 is afgetreden wegens zijn benoeming tot Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. De benoeming van de heer Knottnerus gaat in op 1 mei 2010.

De heer Knottnerus (1951) is sinds 1998 hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij is sinds 1996 lid van de Gezondheidsraad, waarvan hij in 2001 voorzitter werd. Daarnaast is hij voorzitter van de sectie geneeskunde van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Knottnerus studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1986 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht op de ontwikkeling en toepassing van klinische epidemiologische onderzoeksmethoden. In 1990-1991 was hij daar decaan van de medische faculteit. Hij is promotor van 62 promovendi in de medische wetenschappen en (mede)-auteur van meer dan 300 wetenschappelijke artikelen en verscheidene boeken. Hij is redacteur van de Journal of Clinical Epidemiology.