Business Development Center in Uruzgan doet goede zaken

In Uruzgan is deze week met Nederlandse steun een zakencentrum geopend. Het Business Development Center (BDC) begeleidt startende bedrijven en verzorgt opleidingen voor lokale ondernemers.

Naast cursussen in boekhouden en bedrijfsvoering worden er computercursussen en taallessen gegeven, voor mannen én voor vrouwen. Alle cursussen zijn gratis. Het centrum werkt nauw samen met lokale kredietverstrekkers, de Afghaanse Kamer van Koophandel en de Afghaanse federatie van vrouwelijke ondernemers (Afghan Women Business Federation).

Het project biedt lokale Afghaanse ondernemers de gelegenheid om hun economische activiteiten uit te breiden en relevante kennis en vaardigheden op te doen. Economische bedrijvigheid is een stevig fundament voor verdere opbouw van Afghanistan en Uruzgan in het bijzonder. “Waar gewerkt wordt, wordt niet gevochten", aldus civiel vertegenwoordiger Michel Rentenaar.

Het Business Development Center zal de komende drie jaar minimaal 300 cursisten opleiden en daarnaast eenzelfde aantal ondernemers adviseren over hun bedrijfsvoering.