Minister Verburg blij met diervriendelijker varkensvlees bij Albert Heijn

Minister Gerda Verburg is blij dat Albert Heijn vanaf 2011 alleen nog maar diervriendelijker varkensvlees in de schappen legt. In 2011 heeft al het varkensvlees dat Albert Heijn verkoopt het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Dat heeft Albert Heijn met VION, de grootste vleesverwerker, in Nederland afgesproken.

Begin deze week had Verburg een aantal partijen op gesprek om afspraken te maken over meer scharrelvarkensvlees in supermarkten. Minister Verburg wil namelijk op korte termijn veel meer scharrelvarkensvlees in het schap van de supermarkten. Voor dat gesprek waren de supermarktketens Albert Heijn en Jumbo, supermarktkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de Centrale Organisatie voor de Vleessector, VION, LTO Nederland, de Dierenbescherming en de cateringbedrijven Sodexho en Albron uitgenodigd.

Meer scharrelvlees in de supermarkten is in lijn met het beleid van de nota Duurzaam Voedsel die de minister in juni 2009 presenteerde. Een groter aanbod van duurzaam voedsel voor de consument is één van de doelstellingen van de nota. In mei 2009 hebben partijen als LTO Nederland, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Veneca en de Dierenbescherming met Verburg een convenant gesloten om jaarlijks vijftien procent meer duurzame dierlijke producten in de schappen te krijgen. Scharrelkip en kalfsvlees met één ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming zijn sindsdien steeds ruimer verkrijgbaar, maar varkensvlees blijft vooralsnog achter.

Minister Verburg heeft dan ook grote waardering voor het besluit van Albert Heijn om vanaf 2011 alleen nog maar diervriendelijker varkensvlees te verkopen.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.