Aanbieding '50 ideeën voor nieuwe bossen'

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) overhandigt op woensdag 20 januari het eerste exemplaar van het boekje '50 ideeën voor nieuwe bossen' aan het Bosschap. In het ideeënboekje staan innovatieve concepten voor de aanleg van nieuwe bossen.

'50 ideeën voor nieuwe bossen' is een bundeling van 50 inzendingen van de wedstrijd 'Battle of Concepts' van het InnovatieNetwerk van LNV. De opdracht was het ontwikkelen van een creatief en innovatief concept voor de aanleg van nieuwe bossen in Nederland. Uit de inzendingen kwamen veel creatieve ideeën. Een van de in het oog springende concepten betreft de aanleg van zogeheten 'supermarktbossen'.

Het InnovatieNetwerk van LNV ontwikkelt grensverleggende vernieuwingen in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte en zorgt dat die door belanghebbenden in de praktijk worden gebracht. Het gaat om innovaties gericht op duurzame ontwikkeling, met een focus op de langere termijn.

Het Bosschap biedt werkgevers en werknemers in het bos- en natuurbeheer in Nederland een ontmoetingsplaats en zet zich in voor goede randvoorwaarden.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.