Lezingen De duurzame stad

Twee architecten vertellen op donderdag 11 februari in Tilburg over projecten waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) organiseert samen met de Avans hogeschool een tweeluik over duurzame standsontwikkeling. Twee architecten geven ieder een lezing. Iedereen is welkom. Wel even aanmelden.

Jeruzalem

Arno Kolen, architect bij Van den Hout & Kolen, vertelt over de renovatie van de woonwijk Jeruzalem. Deze Tilburgse wederopbouwwijk wordt op het moment grondig geherstructureerd. In tegenstelling tot vele andere projecten elders in het land, worden bij deze wederopbouwwijk niet alle woningen gesloopt. Er is gezocht naar een duurzame manier de woningvoorraad nieuw leven in te blazen en geschikt te maken voor de toekomst.

Westerpark

Peter van Hoogmoed, architect bij Van Hoogmoed Architecten, praat over de portiekflats Westerpark. De woningen zijn in 1957 gebouwd naar ontwerp van de bekende architect Hugh Maaskant en met het zogenoemde Pronto bouwsysteem. De herontwikkeling heeft de flatgebouwen opnieuw toekomstbestendig gemaakt door woonoppervlakken te vergroten en de gebouwen aan te passen aan de huidige eisen. Duurzame ontwikkeling was bij dit project het leidende uitgangspunt.

Plaats: Avans Hogeschool, Prof. Cobbenhagenlaan 13 te Tilburg

Datum: 11 februari 2010

Tijd: 19.00 uur inloop, 19.30 uur aanvang

Aanmelden: secretariaat@castonline.nl

Meer info: www.castonline.nl