Luchtmachtvliegtuig landt met eerste evacués (video)

De KDC-10 Jan Scheffer van de Koninklijke Luchtmacht is zojuist geland op Vliegbasis Eindhoven met aan boord 6 adoptiekinderen uit Haïti en 5 Nederlandse evacués. Zij werden onthaald door tientallen familieleden.

Onder de 5 Nederlanders bevindt zich de moeder van een van de adoptiekinderen. De overige 4 personen waren om andere redenen op Haïti toen de vernietigende aardbeving toesloeg. De ouders van de andere 5 adoptiekinderen sloten hun kind op de vliegbasis in hun armen. De evacués werden opgevangen door Defensiepersoneel van het militaire vliegveld.

De KDC10 Jan Scheffer van de Koninklijke Luchtmacht is zojuist geland op Vliegbasis Eindhoven met aan boord 6 adoptiekinderen uit Haïti en 5 Nederlandse evacués. Onder de 5 Nederlanders bevindt zich de moeder van een van de adoptiekinderen. De ouders van de andere 5 adoptiekinderen sloten hun kind op de vliegbasis in hun armen.

Militairen onderweg

De Jan Scheffer, het grootste transportvliegtuig van de Nederlandse luchtmacht, vertrok afgelopen donderdag met de eerste Nederlandse hulpgoederen en reddings- en speurhondenteams naar Haïti. Vanwege de drukte op het getroffen eiland week het vliegtuig uit naar Curaçao vanwaar de teams alsnog naar Haïti zijn gebracht. Het zwaar materieel en militairen zijn op dit moment onderweg aan boord van het ondersteuningsvaartuig Hr. Ms. Pelikaan van de Koninklijke Marine. Zij verwachten morgenochtend te arriveren.