Wijziging van het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening

Besluit van 11 december 2009, NR. 09.003507, houdende wijziging van het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening

Staatscourant 2009, 20204

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister van Financiën van 4 december 2009, nr. FM/2009/3566 M;
Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;
Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening wordt als volgt gewijzigd:
A


Artikel 3, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:
1. In onderdeel d wordt “artikel 9, eerste lid, van het besluit of artikel 3, eerste lid, van de Erkenningsregeling permanente educatie Wft” vervangen door: artikel 9, eerste lid of artikel 11b, eerste lid, van het besluit.

2. In onderdeel f wordt “artikel 3, tweede lid, van de Erkenningsregeling permanente educatie Wft” vervangen door: artikel 11b, derde lid, van het besluit.


3. In onderdeel g wordt “artikel 9, vierde lid, van het besluit of artikel 3, derde lid, van de Erkenningsregeling permanente educatie Wft” vervangen door: artikel 9, vierde lid of artikel 11b, vierde lid, van het besluit.


4. In onderdeel h wordt “PE-instituten” vervangen door: instituten voor permanente educatie.

B

Artikel 6 vervalt.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit dat met de daarbij behorende nota van toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst.

DenHaag, 11 december 2009,


Beatrix.

De minister van Financiën,
W.J. Bos

TOELICHTING


De verwijzingen in artikel 3 van het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening naar de Erkenningsregeling permanente educatie Wft zijn gewijzigd in verwijzingen naar artikel 11b van het Bgfo, aangezien de Erkenningsregeling is opgenomen in het Bgfo.
In artikel 6 was de beloning geregeld van de voorzitter en de overige leden van het College ingevolge het inmiddels vervallen Vacatiegeldenbesluit 1988. De nieuwe regeling op dit terrein, de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, vereist in artikel 2, eerste lid, dat de minister een besluit neemt tot vaststelling van een vaste maandelijkse vergoeding. Het Instellingsbesluit CDFD is echter een Koninklijk besluit, zodat artikel 6 geen wettelijke basis meer had. Daarom is de regeling van de vaste maandelijkse vergoeding van het bestuur overgebracht naar het Mandaatbesluit CDFD.

De minister van Financiën,
W.J. Bos