Minister Donner: Frijns doet stevige aanbevelingen om risicobeheer en beleggingsbeleid pensioenfondsen te verbeteren

Minister Donner vindt dat de Commissie Risicobeheer en Beleggingsbeleid (de Commissie Frijns) ‘stevige’ aanbevelingen heeft gedaan om het risicobeheer en beleggingsbeleid van de pensioenfondsen te verbeteren. Hij heeft er vertrouwen in dat pensioenfondsen lering zullen trekken uit de aanbevelingen van de commissie.
De commissie heeft onderzoek gedaan naar het beleggingsbeleid en risicobeheer van pensioenfondsen en heeft haar resultaten en aanbevelingen dinsdag 19 januari 2010 aangeboden aan de minister.

De commissie concludeert onder meer dat de structurele uitdagingen, vanwege onder meer de vergrijzing en de onzekerheid van de financiële markten, waar pensioenfondsen voor staan, steeds hogere eisen stellen aan de pensioenfondsen.

Donner komt met een formele kabinetsreactie vóór 1 april. Daarbij wil hij dan niet alleen ingaan op de aanbevelingen van de commissie Frijns, maar ook op de resultaten van de commissie Goudswaard. Deze commissie heeft gekeken naar structurele ontwikkelingen, zoals de vergrijzing, en de consequenties die dat heeft voor ons pensioenstelsel. Naar verwachting presenteert deze commissie volgende week zijn bevindingen.

  • Persbericht van de Commissie Risicobeheer en Beleggingsbeleid (de Commissie Frijns);
  • Rapport van de Commissie Frijns;
  • Aanbiedingsbrief van minister Donner bij het rapport van de commissie Frijns.