Defensie steunt Haïti-actie op meerdere fronten

Medewerkers van Defensie hebben verschillende diensten aangeboden op www.twitterveiling.nl om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Een vaartocht met een marinefregat, vliegen met een luchtmachthelikopter of een ballonvaart: de veiling is begonnen.

De bezoekers van de website kunnen bieden op:

Varen met de Marine
De Koninklijke Marine biedt een vaardag aan op een fregat in de periode 22-26 juni. De 5 hoogste bieders kunnen samen met een vriend of vriendin een dag de Noordzee op.

Vlucht in F-16 simulator
De Koninklijke Luchtmacht stelt een F-16 simulatorvlucht beschikbaar. Altijd al eens willen weten hoe het voelt om een F-16 vlucht te maken? Dit is je kans om het vanaf de grond te ervaren.

Stukje vliegen met een luchtmachthelikopter
De Koninklijke Luchtmacht stelt 3 plaatsen beschikbaar in een Alouette III helikopter. De hoogste bieder kan samen met 3 anderen vanuit de helikopter genieten van een prachtig uitzicht op Nederland.

Ballonvaart met luchtmacht
De Koninklijke Luchtmacht stelt een ballonvaart met haar luchtballon beschikbaar. Geniet van het uitzicht en ervaar de stilte tijdens de ballonvlucht.

Judoclinic
Een clinic van topjudoka luitenant-ter-zee der 2e klasse Elisabeth Willeboordse.

Racing team clinic
Het racing team van de Koninklijke Landmacht biedt een clinic aan.

Rondleiding Schiphol
Een rondleiding op Schiphol verzorgd door de Koninklijke Marechaussee.

Vip-kaarten Concert for Freedom
De luchtmacht biedt vip-kaarten aan voor de galapremière van Concert for Freedom van de Kapel Koninklijke Luchtmacht.

Overige acties

Naast de twitterveiling doet Defensie op verschillende manieren mee aan de landelijke Giro555-actie van de Samenwerkende Hulporganisaties. Het marinefregat Hr. Ms. Van Amstel met boegnummer F831 is bijvoorbeeld omgedoopt tot F555 en zamelt geld in met een lunch. Ook binnen de landmacht werden initiatieven ontplooid voor verschillende geldinzamelingsacties.