Mariniers begeleiden Haïtiaanse kinderen naar vliegveld

Mariniers van de 32ste Infanteriecompagnie begeleidden gistermiddag een groep van 106 Haïtiaanse adoptiekinderen van het weeshuis God’s Little Angels naar het vliegveld van Port-au-Prince. Door de onbegaanbaarheid van de wegen bij het weeshuis, gebeurde dit gedeeltelijk per voet.

Vanaf het vliegveld van Port-au-Prince vertrokken de kinderen vannacht, via Curaçao, naar Nederland. Naast het begeleiden van de kinderen, was het marinedetachement woensdag ook bezig met de andere taken: het begeleiden van het Urban Search and Rescue team, het verbeteren van de havenfaciliteiten en het uitgeven van hulpgoederen.

Hulpgoederen

Zo deelden de mariniers in Port-au-Prince, daarbij geholpen door de lokale bevolking, hulpgoederen uit in de stad. Ook overhandigden ze water, melk, sap, noodrantsoenen, diesel voor aggregaten, brancards en krukken aan pater Gerard. De trappist van de Abdij van Zundert beheert in het getroffen gebied een weeshuis, een boerderij en een centrum voor straatmeisjes. Deze gebouwen zijn gedeeltelijk ingestort tijdens de aardbeving. Morgen brengen mariniers nog aanvullende hulpgoederen naar zijn weeshuis.