Pelikaan van Haïti naar Cuba

Hr. Ms. Pelikaan vertrekt vanavond vanuit Haïti naar Cuba. Daar haalt het Nederlandse marineschip vanaf de Amerikaanse marinebasis Guantanamo een zogenoemde mobile diving and salvage unit op. Dit team van 20 personen wordt in de haven van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince ingezet om onder water obstakels te verwijderen.

Het duik- en bergingsteam van de Amerikaanse marine neemt ook 90 pallets met materiaal en enkele voertuigen mee. Naar verwachting keert de Pelikaan zaterdagochtend vroeg terug in de haven van Port-au-Prince.

Het detachement mariniers dat aan boord van de Pelikaan verbleef, slaat tot die tijd een kamp op het vliegveld van Port-au-Prince op, waarvandaan ze hun taken voortzetten. Momenteel ontlaadt de bemanning van de Pelikaan dan ook alle hulpgoederen die nog aan boord zijn.