Distributie van hulpgoederen in Haïti in volle gang (video)

De mariniers van de 32ste infanteriecompagnie zijn dit weekend begonnen met de distributie van circa 1.000 shelterboxen. Deze bevatten elk primaire overlevingsmiddelen voor tien personen, zoals een tent, een isolerend grondzeil, thermische dekens, een fornuis, kookspullen, gereedschap, muggennetten, watercontainers en waterzuiveringstabletten. De boxen komen van een civiele instantie.

Distributie van hulpgoederen in Haïti in volle gang

De marine heeft vijf dagen na aankomst in het rampgebied alle eigen hulpgoederen inmiddels uitgedeeld. Het laatste is afgeleverd bij het instituut voor doven en blinden ‘Soeurs de la Sagesse’, waar meer dan 70 kinderen wonen. Een ander deel van de noodhulp ging naar een klein geïmproviseerd tentenkamp met ontheemden waar de marinearts nog medische zorg verleende. De laatste medische artikelen leverden de mariniers af bij een gedeeltelijk ingestorte ziekenhuis. Inmiddels ondersteunen de militairen andere organisaties bij een veilige goederendistributie.

Pelikaan

Hr.Ms. Pelikaan keerde gisteren terug in Port-au-Prince om 15.000 kilo hulpgoederen te lossen. Tevens is 45.000 kilo materieel van het Amerikaanse duik- en bergingsteam afgeleverd. Verder assisteerde de bootgroep van het Korps Mariniers bij het transport van een doodziek meisje. Zij moest naar het hospitaalschip US Comfort op een paar mijl voor de kust.