Geneeskundig bataljon ontvangt staatssecretaris

400 Geneeskundig Bataljon heeft vandaag staatssecretaris Jack de Vries te gast gehad. Na een presentatie over de taken van het bataljon, woonde De Vries onder meer een les spoedeisende hulp bij van 420 Hospitaalcompagnie, tijdens de rondleiding over de Generaal Spoorkazerne door de commandant, luitenant-kolonel Sinnige.

In het skillslab vertelden laboranten over de onderzoeksmogelijkheden en bijzonderheden van de militaire geneeskunde. 471 MOGOS-compagnie was op het moment van het bezoek bezig met onderhoud aan dit Mobiel Operationeel Geneeskundig Operatiekamer Systeem (MOGOS). Het snel inzetbare, mobiele operatiekamersysteem voor licht chirurgische ingrepen bestaat uit minimaal 13 aan elkaar gekoppelde containers. Ook hier kreeg De Vries uitleg, waarna hij tijdens de afsluitende lunch met verschillende manschappen van alle rangen en standen sprak.

De staatssecretaris toonde zich bijzonder onder de indruk van het geneeskundig bataljon: "Wanneer je mensen op uitzending stuurt dan wil je, voor het geval dat het nodig is, dat de zorg perfect geregeld is. In de praktijk van Afghanistan hebben de mensen van 400 Geneeskundig Bataljon dat keer op keer bewezen. Voor alles wat zij daarbij hebben meegemaakt heb ik groot respect en bewondering."