Kabinet start proef met `social return` bij aanbestedingen door Rijk

De Rijksoverheid gaat dit jaar bij ten minste vijf grote aanbestedingen van de opdrachtnemer verlangen om mensen die langdurig werkloos zijn aan de slag te helpen. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Donner en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het gaat om een proef van een jaar met grote contracten op terreinen als facilitair management, catering en beveiliging. Ook de gevolgen voor de arbeidsmarkt, de wenselijkheid en de toegevoegde waarde van het instrument ‘social return’ worden meegenomen in een onderzoek dat door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal worden uitgevoerd. Op basis van de proef zal worden besloten of ‘social return’ structureel kan worden ingezet bij aanbestedingen door de Rijksoverheid. Lees hierover meer in de brief aan de Tweede Kamer op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op 8 december 2009 stuurden minister Donner en staatssecretaris Klijnsma over dit onderwerp ook een brief aan de Tweede Kamer. Deze vindt u via deze link.