Nieuw programma SKB van start

Het nieuwe SKB programma ‘Duurzame Ontwikkeling van de Ondergrond’ is gestart. De looptijd van het programma is 2010 tot 2015.

Het programma van de Stichting Kennisontwikkeling Kennisoverdracht Bodem (SKB) is bedoeld om meer kennis te genereren over een verantwoord gebruik en beheer van de ondergrond en praktijkinnovaties voor een duurzame ontwikkeling van de ondergrond te stimuleren.

Congres

Op maandag 1 februari 2010 organiseert de SKKB in Den Haag een speciale startbijeenkomst. In deze bijeenkomst komen de doelstellingen en organisatie van het nieuwe programma aan de orde. Ook worden de mogelijkheden en de kaders van de eerste open tender toegelicht. Deze tender sluit op 29 maart 2010.

Doelstellingen
SKB wil met dit nieuwe programma ertoe bijdragen dat transparante afwegingen worden gemaakt voor een verantwoord ecologisch, economisch en maatschappelijk gebruik en beheer van de ondergrond in relatie tot de bovengrond.

Partijen
Het programma is bedoeld voor consortia van private en publieke partijen die samen vernieuwende aanpakken willen ontwikkelen om de ondergrond duurzaam te benutten en te beheren. Er is een basisfinanciering van 10 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van VROM.

Verbinden
Met de start van het nieuwe programma Duurzame Ontwikkeling van de Ondergrond streeft SKB naar het verbinden van de ondergrond met belangrijke maatschappelijke thema’s als klimaat, waterbeheer, energie, ondergrondse ruimtelijke ordening, ecosysteemdiensten en landbouw en natuur.