Ter Horst fietst mee voor verlamde politieagent

Minister Ter Horst fietste vandaag een stukje mee op de tocht van honderden politiemensen, georganiseerd door het district Binnensticht (korps Utrecht) om aandacht te vragen voor hun collega Rob Oostrom. Precies een jaar geleden raakte hij door een hoge dwarslaesie verlamd nadat hij in hals, borst en gezicht was gestoken. Dat gebeurde op NS-station Driebergen door een suïcidale man; Oostrom wilde deze man juist afhouden van zelfmoord.

Minister Ter Horst fietst voor politieman Rob Oostrom

"Blijf met je handen van hulpverleners af," was de boodschap van Ter Horst. Of het nu gaat om politiemensen als Oostrom, brandweer- of ambulancepersoneel of mensen in een ziekenhuis, zoals onlangs in Nijmegen. Zij noemde het waarborgfonds dat wordt opgericht voor politiemensen die het slachtoffer zijn van geweld. "Het is al erg genoeg als je zoiets verschrikkelijks overkomt, dan moet je je niet ook nog eens zorgen hoeven maken over geld."

Ter Horst nam het misverstand weg dat de uitkering van 100.000 euro aan Oostrom voor een groot deel weer wegvloeit naar de fiscus: "Oostrom krijgt zijn uitkering netto, eventuele belasting betalen wij".