Heemskerk steunt winkelstraatmanagement in Groningen

Staatssecretaris Heemskerk ondersteunt de verbetering van ondernemerschap in het Groningse Ebbingekwartier en binnenstad-Oost door financieel bij te dragen aan het project winkelstraatmanagement

Heemskerk was maandag 25 januari 2010 in de stad en zag daar hoe ondernemers en gemeente samen werken aan verbetering van de buurt en het stimuleren van lokaal ondernemerschap. 'Ik zie hier mooie voorbeelden van hoe creativiteit waarde kan toevoegen aan de leefbaarheid van een wijk,' zei Heemskerk tijdens zijn bezoek.

Winkelstraatmanager

Doel van de pilot is om samen met vastgoedeigenaren en ondernemers het ondernemersklimaat, het investeringsklimaat en de leefbaarheid in de gebieden te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door een winkelstraatmanager aan te stellen.

Samenwerking tussen ondernemers en tussen ondernemers, gemeente en politie kan de veiligheid sterk verbeteren. Het is echter vaak moeilijk voor ondernemers om een goede samenwerking tot stand te brengen, vooral in winkelgebieden. Een winkelstraatmanager kan hierbij - mits op de juiste wijze ingezet - goede diensten bewijzen. Daarom wil EZ winkelstraatmanagement stimuleren.