Van der Laan geeft gastles in Rotterdam

Minister Eberhard van der Laan heeft woensdag samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb een gastles gegeven op het Libanon Lyceum in Rotterdam. De les aan ongeveer 25 leerlingen stond in het teken van diversiteit en integratie. Samen met hun docent hadden de leerlingen zich voorafgaand aan de les verdiept in de Integratiebrief van de minister.

De twee gastdocenten gaven tijdens het lesuur uitleg over diverse thema’s, waaronder de rechtsstaat. "Iedereen heeft hier dezelfde rechten en plichten", aldus minister Van der Laan. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb benadrukte de meerwaarde van diversiteit voor de Nederlandse samenleving. Verder gingen de gastdocenten in op ideëen van de leerlingen, waaronder het realiseren van speeltuinen in de wijken als ontmoetingsplek voor nieuwe en oude Nederlanders. Van der Laan: "Een voortreffelijk idee! En dat gebeurt ook al in veel wijken. Ontmoeting is cruciaal. Tijdens een wijkbezoek van mij eerder aan Venlo omschreef een wijkbewoonster dat treffend; ‘als mensen samen dingen doen, ontstaat er iets gemeenschappelijks en daardoor ontstaat ruimte voor verschil’."