Commandant landmacht bezoekt Uruzgan (video)

Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Afghanistan. Hoofddoel was om alle Nederlandse militaire eenheden in de provincie Uruzgan aan te doen. De generaal werd bij zijn rondreis vergezeld door Tweede Kamerlid Han ten Broeke.

Met onder meer de commandant van Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Marc van Uhm, bezocht Bertholee de plaatsen Tarin Kowt, Deh Rawod en Chora en sprak hij met zijn militairen en de mariniers. Op de verschillende locaties liet hij zich informeren over de huidige situatie in de betreffende gebieden. Ook liep Bertholee mee met enkele voetpatrouilles.

Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee heeft eind januari 2010 een bezoek gebracht aan Afghanistan. Hoofddoel was om alle Nederlandse militaire eenheden in de provincie Uruzgan aan te doen. De generaal werd bij zijn rondreis vergezeld door Tweede Kamerlid Han ten Broeke. Met onder meer de commandant van Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Marc van Uhm, bezocht Bertholee de plaatsen Tarin Kowt, Deh Rawod en Chora en sprak hij met zijn militairen en de mariniers. Op de verschillende locaties liet hij zich informeren over de huidige situatie in de betreffende gebieden. Ook liep Bertholee mee met enkele voetpatrouilles.

Goede indruk

Ten Broeke kreeg met dit bezoek een goede indruk van de krijgsmacht op uitzending in Afghanistan. Hij is een nieuw lid van de Tweede Kamercommissie voor Defensie.