IED-aanslagen treffen Afghaans leger

Enkele Afghaanse militairen zijn vandaag in Uruzgan het slachtoffer geworden van 2 aanslagen met geïmproviseerde explosieven (IED's).

De eerste aanslag vond plaats rond half elf lokale tijd. Het incident gebeurde in het gebied rond Chora, ten noorden van Tarin Kowt. Hier voerde een Australische eenheid samen met militairen van de Afghan National Army (ANA) een bereden patrouille uit. Bij deze aanslag vielen geen gewonden, maar raakte wel een voertuig beschadigd.

Omgekomen

De tweede aanslag vond ongeveer een half uur later plaats in hetzelfde gebied. Hier patrouilleerde de ANA zelfstandig. De aanslag heeft aan 2 Afghaanse militairen het leven gekost. Ook zijn 3 militairen gewond geraakt. Zij zijn afgevoerd naar het ziekenhuis op Kamp Holland.

Voor de overledenen vond nog dezelfde middag een ramp-ceremonie plaats. Daarna zijn de lichamen overgebracht naar Kabul om te worden overgedragen aan de nabestaanden.

Medeleven

De commandant Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Marc van Uhm en de civiel vertegenwoordiger Michel Rentenaar hebben de commandant van de Afghaanse 4e Brigade, generaal Abdul Hamid, hun condoleances overgebracht.