Heemskerk heet Petrobras welkom in Nederland

Een mooie dag voor Petrobras en een mooie dag voor Nederland. Dat concludeerde staatssecretaris Heemskerk maandag 1 februari 2010 na de opening van het nieuwe kantoor van de Braziliaanse oliemaatschappij in Rotterdam.

'Het is zo'n mooie dag omdat het niet dagelijks gebeurt dat ik een van de grootste bedrijven ter wereld welkom mag heten in Nederland,' aldus Heemskerk. Volgens de staatssecretaris toont de keuze van Petrobras voor Nederland aan dat het vestigingsklimaat hier gunstig is. 'Ik hoop dat andere Braziliaanse bedrijven het goede voorbeeld van Petrobras zullen volgen.'

De openingsbijeenkomst werd bijgewoond door de CEO van Petrobras, Sergio Gabrielli en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Voorbeeld

Het Braziliaanse Petrobras staat in de lijst van grootste bedrijven op nummer 34 en heeft een omzet van 128 miljard. Volgens Heemskerk is het olieconcern een voorbeeld van hoe goed Brazilië het economisch doet. 'Ondanks de crisis groeit de economie van Brazilië jaarlijks met 5 procent. Dat is een cijfer waar we best jaloers op zijn, moet ik toegeven,' zei Heemskerk bij de opening.

Investeerder

De relatie tussen Nederland en Brazilië is goed, benadrukte Heemskerk tijdens de openingsbijeenkomst. 'Nederlandse bedrijven hebben hun weg naar Brazilië al gevonden. We zijn de op 1 na grootste investeerder in het land.'

Brazilië is een van de prioriteitslanden voor Economische Zaken. Staatssecretaris Heemskerk gaat in het najaar met een economische missie naar het land. In april 2008 bezocht Heemskerk het land voor het eerst. Toen werd ook het hoofdkantoor van Petrobras bezocht.

Petrobras investeert een half miljoen euro in de komende drie jaar. Het nieuwe kantoor zorgt voor 15 arbeidsplaatsen.