Liefdadigheidsmars voor Afghaanse basisschool

Met de liefdadigheidsmars ‘Tab for heroes’ hebben Nederlandse en buitenlandse militairen op Kamp Holland geld opgehaald voor een basisschool in de omgeving van Deh Rawod. De mars van gistermiddag ging over 10 kilometer, waarbij de militairen ook nog eens 10 kilo bepakking op hun rug droegen.

De 50 militairen die de uitdaging aangingen, komen uit alle windstreken: Nederlanders, Britten, Duitsers, Slowaken, Fransen, Singaporezen, Amerikanen en Australiërs waren vertegenwoordigd. Ze liepen in duo’s. Na bijna 2 uur arriveerden ze, onder luid gejuich en muziekbegeleiding, weer op de appelplaats. Allemaal hadden ze de afstand volbracht.

Kinderen

Het evenement heeft 751,65 dollar opgeleverd. Het bedrag wordt overgedragen aan een non-gouvernementele organisatie die de levensstandaard van lokale kinderen verhoogt door gezondheids- en onderwijsprojecten en kinderbescherming. De organisatie investeert het geld in de bouw van een basisschool in Dizak, ten zuiden van Deh Rawod. De 228 plaatselijke kinderen kunnen op dit moment geen basisonderwijs volgen omdat de dichtstbijzijnde school te ver weg is. Met de nieuw te bouwen school moet dit probleem tot het verleden behoren.

De initiatiefnemer van het evenement is de Britse sergeant Randy. Onder meer vanwege het organiseren van ‘Tab for Heroes’ ontving hij een tevredenheidsbetuiging van de plaatsvervangend commandant Task Force Uruzgan, luitenant-kolonel Van Gool.