Première Concert for Freedom in Breda

De show Concert for Freedom beleefde gisteren in het Bredase Chassé Theater haar première. Het is de nieuwe theatershow van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht waarin het thema vrijheid is uitgewerkt tot een avondvullend programma. Het thema is gekozen vanwege 65 jaar bevrijding van Nederland.

Vrijheid

Concert for Freedom brengt een ode aan de vrijheid. Zo is er aandacht voor de bevrijding van Europa, het ontstaan van India, het einde van de apartheid, gelijke rechten voor zwarte en blanke burgers in de Verenigde Staten en de val van de Berlijnse Muur. Hind was gisteren voor het laatst de special guest, Ellen ten Damme neemt voor de komende shows deze rol over.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is samen met de Drumfanfare onderdeel van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. De musici verzorgen jaarlijks tientallen concerten, shows en de muziek bij ceremoniële aangelegenheden. Tijdens grote ceremonies en de Nationale Taptoe treden het Orkest en de Drumfanfare gezamenlijk op.

De theatershow loopt tot 30 mei 2010. Meer informatie, de tourlijst en filmpjes zijn te vinden op: www.concertforfreedom.nl.