Rijksprijs Gouden Piramide 2010

De Gouden Piramide is de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

Elke opdrachtgever in Nederland kan voor de prijs in aanmerking komen. Het thema van de prijsronde 2010 is architectuur. De prijs staat open voor gemeenten, particulieren, bedrijven, instellingen en professionele opdrachtgevers. Alleen opdrachtgevers die werkzaam zijn in de directe sfeer van de rijksoverheid zijn van deelname uitgesloten.

Architectuur

De prijsronde 2010 is bestemd voor opdrachtgevers van architectuurprojecten die voldoende zijn gerealiseerd. Dit kunnen bijvoorbeeld woonhuizen, scholen, kerken, bedrijfsgebouwen zijn, maar ook civieltechnische projecten als bruggen, sluizen of stations. Ook restauratie, verbouw- en renovatieprojecten kunnen worden ingezonden. Behalve afzonderlijke gebouwen kunnen eveneens ensembles, architectonische complexen en publieke ruimtes als pleinen en parken onderwerp zijn van een inzending. Het thema architectuur van de Gouden Piramide wisselt om het jaar met het thema gebiedsontwikkeling.

Inschrijven en voordragen

Opdrachtgevers kunnen zich direct inschrijven voor deelname aan de rijksprijs. Maar omdat gebleken is dat veel kandidaten terughoudend zijn om zichzelf aan te melden, is er ook de mogelijkheid een "goede opdrachtgever" voor te dragen.
Kent u een voorbeeldige, inspirerende opdrachtgever die zojuist een bouw- of inrichtingsproject heeft gerealiseerd of dat in voldoende mate is verwezenlijkt draagt u deze kandidaat dan voor.

U kunt zich hiervoor wenden tot Architectuur Lokaal, tel. 020-5304000, of een e-mail sturen naar info@goudenpiramide.nl. De organisatie neemt dan contact op met de kandidaat, want uiteindelijke inschrijving moet altijd door de opdrachtgever zélf geschieden.

Het voordragen kan tot en met vrijdag 26 februari 2010. De inzendtermijn voor opdrachtgevers die zich kandideren sluit op vrijdag 12 maart 2010.

De prijs is in 2003 ingesteld en bestaat uit een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 50.000 €. De prijs wordt jaarlijks toegekend. De beste projecten worden beschreven en geïllustreerd in een boek. Sinds 2003 worden er door de AVRO jaarlijks documentaires verzorgd over de genomineerde opdrachtgevers en hun project.

Meer informatie

http://www.goudenpiramide.nl/