Werkbezoek Bijleveld aan Antillen en Aruba

Staatssecretaris Bijleveld bezoekt van maandag 8 februari tot vrijdag 12 februari de Nederlandse Antillen en Aruba. Haar werkbezoek staat in het teken van een nadere kennismaking met de nieuwe regering van Aruba en politieke besprekingen in het kader van de staatkundige veranderingen binnen het Koninkrijk.

Het bezoek start maandag op Aruba. De staatssecretaris spreekt dan met de Gouverneur van Aruba, de minister president, de minister van Financiën en de minister van Sociale Zaken. In de middag spreekt zij de voorzitter van het Arubaanse parlement en de fractievoorzitters van de politieke partijen. Dinsdag staat een ontvangst in de ministerraad van Aruba op het programma. De rest van de dag is er een werkbezoek aan een windmolenpark en een werkbezoek bij de Arubaanse politie. Het bezoek bij de politie staat in het teken van verbetering en versterking van de politieorganisatie.

Op woensdag is de staatssecretaris op Curaçao. Het bezoek van Bijleveld aan Curaçao concentreert zich op de voortgang van de staatkundige veranderingen van het Koninkrijk. Op donderdag 11 februari voert de staatssecretaris hierover politiek overleg met het land Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten. Op de agenda staat onder andere de samenwerking van de politiekorpsen van de nieuwe landen en het korps voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Ook wordt gesproken over de gemeenschappelijke voorziening voor de aanpak van georganiseerde en grensoverschrijdende criminaliteit. Vrijdag vliegt de staatssecretaris terug naar Nederland.